2024. március 19., kedd

Megszállott vállalkozó és fekete öves állatvédő nindzsa - Dr. Bagi Fruzsina állatorvossal, a Retriever Rescue és a VetForte vezetőjével beszélgetek


Dr. Bagi Fruzsina állatorvos, állatvédő. A Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület alapítója, elnöke, és a VetForte állatorvosi rendelő vezetője.

Fruzsi mindig is állatokkal szeretett volna foglalkozni, már óvodában is állatorvosnak készült. 2009-ben alapította meg a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesületet, ami mára évente 200 kutyát juttat gazdához itthon vagy külföldön. „Retrieveres Fruzsi” és az egyesület ismert és elismert szereplője a magyarországi állatvédelemnek.

Fruzsi 2011 óta állatorvos, 2019-ben nyitotta meg saját rendelőjét Nyergesújfalun. A napi gyógyítás és a bajba jutott kutyák mellett 2 kislány édesanyja, a diploma után kisállatgyógyász és állatvédelmi szakállatorvosi képesítést is szerzett, és persze rendre legalább 3 ember munkáját vállalja magára.

Fruzsi tornádó erejével, megszállottan küzd a céljai eléréséért, nincs akadály, amin át ne törne.

Hallgassátok Spotify-on, Youtube-on, Podcast.hu vagy Apple Podcaston.


 

Jegyzetek, linkek

https://vetforte.hu/

https://retrieverhelp.hu/

Timeline

1:41 Nonprofit és profitorientált működés különbségei
7:20 miért lettél vállalkozó?

„Ha egy olyan elszánt és okos főnököt szeretnék önmagamnak, mint önmagam, akkor legyünk a saját főnökünk, és csináljunk egy saját rendelőt.”

10:45 Volt kétséged, hogy tudsz egy praxist irányítani?
12:42 honnan lettek az elején páciensek?
13:45 hogyan választod ki a kollégákat? Cél-e a növekedés?

„Ne csak arról szóljon, hogy rákoncentráltunk az állatra, hanem arról is, hogy elégedett legyen a tulajdonos, és elégedett legyen a főnök. Ez egy minimum 3 tényezős kérdés nálunk is.”

17:39 Egyesület felépítése, irányítása

„Nem egyszerű összefogni néha, hogy mindenki olyan feladatot kapjon, amire alkalmas, amit jó meg tud csinálni. Ez egyrészt érdekem nekem, mint egyesületi vezetőnek, hiszen ezzel segít, érdeke a folyamatnak. De ugyanígy érdeke neki is, hogy ne legyen túlterhelve, mert akkor elfárad. Másrészt ne csináljon olyat, amit nem tud csinálni, mert akkor ez neki kudarc élmény. Az önkéntes munkánál fontos az, hogy ő ne kudarcokat kapjon, meg fogat összeszorítva csak a kutyák iránti sajnálatból csinálja csak, hanem kapjon ebből ő vissza valami pozitívat.”

19:59 Hogy férsz bele a 24 órába?
20:40 RR kezetek

„Több olyan része van ennek az egésznek, amit az ember folyamatában tanul meg. Például, hogy nem kell mindenre azonnal reagálni. Vannak dolgok, amiket el kell engedni. Van olyan, amit tudomásul kell venni, de nem kell rajta minden áron folyamatosan aggódni. Vagy adott esetben a megfelelő emberrel gyorsan rövidre kell zárni egy kérdést, és onnantól kezdve tudjuk, hogy az sínen van.”
„Nem minden nap, nem mindennel és nem folyamatosan kell foglalkozni mindennel, mert akkor az ember szétesik.”
„Nagyon sok embernek, nagyon sok állatnak tudunk segíteni abban az esetben, ha mi épek maradunk.”

”Elsőként magamnak kell megfelelni, utána rendben tartani a gyerekeimet testileg meg lelkileg is, utána meg elérni, hogy legyen egy biztonságos, stabil anyagi bázisunk, ami által mást meg tudunk csinálni.”

26:40 Szoktál tervezni?

„Ez egy nagyon összetett összeszövött szőnyeg, ahol soha senki nem fogja kibogozni a szálakat – legfeljebb én.”

31:35 hogyan tudsz váltani a sapkáid között?

„igenis kell az, hogy a szövésben a vonalakat meghúzzuk.”

33:55 RR - VetForte szimbiózis
37:38 Munka magánélet határa
43:00 Mit jelent neked az RR, mit jelent a VetForte?

„Az egyesület az első gyermekem (…) Rengeteg olyan döntéshelyzet van, ahol én úgy döntöttem, hogy az egyesületnek jó legyen, legjobb legyen. Ennek érdekében rengeteg személyes nehézséget vállaltam föl az elmúlt 15 évben.”

„A cég az egy játszótér, egy nagyon komoly játszótér nagyon sok eszközzel. Azt ennek idején úgy csináltuk meg, miután tudtam, hogy az életem felét ott töltöm, hogy az legyen olyan, hogy ott jól érzem magam.”

42:25 Hogy kerülöd el a kiégést?
45:50 Hogyan töltődsz fel?
46:50 Mi jelenti számodra az elismerést?
50:28 Mire vagy a legbüszkébb? Egyensúly
51:25 Fejleszted magad?

„Az, hogy az ember elfogadja önmagát főnöknek, sokszor az a legnagyobb kihívás. Nem az, hogy te úgy gondolod-e, hogy én jó főnök vagyok. Hanem az, hogy én elhiggyem magamról, hogy én erre alkalmas vagyok. Mert ha nem hiszem el, akkor egy nagyon bizonytalan munkát ad ki a kezéből.”

55:35      Mi kellett ahhoz, hogy elhidd, hogy alkalmas vagy?
58:10   Miket érzel a fő korlátaidnak?
            Tervek

1:02:35 Mit üzennél az akkori magadnak, amikor rendelőt nyitottál?

„Ha valaki vállalkozásba kezd, akkor amellett, hogy legyen egy nagyon nagyon masszív önkritikája, mégis mindig higgyen önmagában, és higgyen abban, hogy amit csinál, az jó.”


www.gyong.berta.hu

A felvétel a Telekom podcast stúdiójában készült. 
Hangmérnök: Vincze Tamás

Zene: Cooking by Alex-Productions | https://onsound.eu/ Music promoted by https://www.chosic.com/free-music/all/ Creative Commons CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése