2024. április 16., kedd

Stresszkezelés, önismeret, nőiesség - Gyulai Krisztina stresszmentorral beszélgetek hullámhegyekről és -völgyekről a vállalkozásban

Gyulai Krisztina stressz mentor, egészség és életvezetési coach, két gyermek édesanyja.

Kriszta eredeti végzettsége közgazdász, korábban a multik világban, marketing-reklám vonalon dolgozott vezetőként. 2018. óta vállalkozó, coach, stressz kezelési facilitátor és gyógymasszőr képzést végzett, mert hisz a stressz komplex, mentális és testi kezelésében. Azóta több mint 100 ember életét változtatta meg.

Megjárta a hadak útját, volt asszisztens és felsővezető, alkalmazott és vállalkozó, volt fix és kötetlen munkaidős, volt, hogy kiégett és egy évig háztartásbeli lett. Volt férjezett és elvált, ismeri a biztost és a bizonytalant. 2023-ban indították el a Nőiesség mentor csomagot Szalai Szilvia színtanácsadóval közösen, hogy segítsenek a nőknek felfedezni a bennük rejlő erőt, magabiztosságot és sikert.

Szerteágazó tapasztalatai teszik még hitelesebbé segítő munkáját. Kriszta küldetése, hogy újra megmutassa ügyfeleinek, hogy lehet kipihenten, nyugodtan is létezni, és hogy élni mégiscsak jó.

Hallgasd Spotify-on, Youtube-on, ApplePodcaston!



„Oké, hogy számítasz rá, csak amikor a mindennapokban megéled, az más, mint amikor előre te ezt kigondolod, hogy körülbelül milyen lesz. Amivel nem számoltam, az az, hogy ez sokszor egy magányos történet, ez a vállalkozó lét. Egyedül vagyunk sok nehézséggel, meg hogy mindenre nekünk kell figyelni. Ezzel foglalkozni kell, meg kell oldani. 0-24-ben is tudna akár az agyam pörögni a megoldásokon vagy az egyre jobb ötleteken.”

„Az nehéz, az nehéz, amikor sokáig van egy olyan periódus, amikor többet raksz bele, és nem tudsz annyit kivenni. Amikor nincs visszajelzés, nincs sikerélmény, akkor én legalábbis úgy reagáltam, hogy akkor éen ezt most abbahagyom, és megyek vissza a balettbe ugrálni.”

„Amúgy is nehezen (legalábbis én úgy látom) nehezen adunk ki pénzt önmagunkra, főleg mi, nők. Mindig önmagunkat hátra soroljuk, és amikor a saját dolgainkról van szó – főleg, ha melyebbre kell menni, az még nehéz is, és még adjak ki rá pénzt, időt, energiát tegyek bele – ez a leges-leges-legvégére került. Ahol már nagy a baj, ott jönnek és segítséget kérnek. Ott tudják, hogy muszáj megoldani, mert még nagyobb baj lesz.”

„Én azt látom, hogy minél előbb kérünk segítséget, annál jobb. Akkor nem megyünk bele negatív spirálokba, nem gyűrűzik tovább a probléma akár az adott területen, vagy nem gyűrűzik ki más életterületekre. Minél előbb, annál jobb, azt gondolom. Összetettebbé válik a probléma, így a megoldás is, és akkor többmunkát kell beletenni.”

„Hozzám nagyon sok hölgy jön úgy, hogy nagyon jó pozícióban van akár vállalkozóként dolgozik, akár cégeknél, de mellette egyszerűen belepusztul abba, hogy jó anya legyen, vagy elég jó anya, és még jó feleség, jó társ, és még magára is odafigyeljen. Ennyi helyen nem lehet egyszerre 100%-ot nyújtani. Na, hát ez tipikus stresszforrás, és tipikusan kimeríti az energiatartalékokat x idő után.”



Linkek, jegyzetek

Kriszta honlapja: Egészség és harmónia
Női mentor csomag


Timeline

1:40 Kinek segít egy stresszmentor? Mikor fordulnak hozzád?
8:32 Coach szakma kihívásai – „egymillió coach országa” – hitelesség
12:25 Mi a vállalkozásod szerepe az életedben?
13:10 Vállalkozói lét előnyök, nehézségek, milyen nehézségre nem számítottál?
14:40 Kire hallgatsz, honnan kérsz segítséget?
15:46 Vállalkozásoddal kapcsolatban is képzed magad?
16:42 Hogy lettél vállalkozó?
18:42 Honnan lettek ügyfeleid?
19:25 Hogy hitted el, hogy jó az, amit csinálsz, az jó?
20:11 Volt, hogy abba akartad hagyni?
22:00 Te tudtál segítséget kérni?
22:22 Mi a különbség, hogy valaki időben kér segítséget?
23:31 Mi a helyzet a suszter cipőjével? Használod te is ezeket a technikákat?
25:17 Mi hajt téged? Munka magánélet határa, feltöltődés, szabályok
31:12 Elismerés
32:30 Önismeret
34:15 Más nőként vezetőnek, vállalkozónak lenni?
38:03 Női mentoring csomag?
40:10 Kell-e, hogy „tökös” legyen egy női vezető?
42:10 Együttműködések
45:37 Korlátok
46:50 Mire vagy a legbüszkébb?
49:27 Az önismerti út vezettet a segítő szakmához?
50:38 Mit üzensz annak, aki most kezd vállalkozásba?
51:39 Célok

Kövessd az Üvegcipő DIY Podcastot FacebookonInstagramon, ne maradj le a következő epizódról!

www.gyongy.berta.hu

#üvegcipőDIY #podcast #nőivállalkozók #nőivállalkozó #kisvállalkozás #interjú 

A felvétel a Telekom podcast stúdiójában készült.
Hangmérnök: Vincze Tamás

Zene: Cooking by Alex-Productions | https://onsound.eu/ Music promoted by https://www.chosic.com/free-music/all/ Creative Commons CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése